Συχνές Ερωτήσεις PDF Εκτύπωση E-mail
 • Πόσο στοιχίζουν τα συστήματα pellet της energon;
  Σε περίπτωση αντικατάστασης του καυστήρα στον υφιστάμενο λέβητα σας το κόστος ξεκινάει από 1.200,00€ (συμπ.ΦΠΑ) και περιλαμβάνει τον Καυστήρα pellet Pellas, τον ελεγκτή και τον τροφοδότη.
  Σε περίπτωση ολοκληρωμένου συστήματος το κόστος ξεκινάει από 2.500,00€ (συμπ.ΦΠΑ) και περιλαμβάνει λέβητα,καυστήρα,ελεγκτή,τροφοδότη και δεξαμενή αυτονομίας περίπου 5 ημερών.

 • Μπορώ να εγκαταστήσω μόνος μου το σύστημα;
   Όχι, δυστυχώς κάποιος μη εξειδικευμένος δε μπορεί να εγκαταστήσει το σύστημα. Το σύστημα πρέπει να εγκατασταθεί από κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό.

 • Ο καυστήρας pellet Pellas®X μπορεί μόνο να μετατρέψει το υπάρχον σύστημα πετρελαίου σε σύστημα καύσης pellet;
  Όχι οι καυστήρες pellet Pellas®X μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε λέβητα στερεών καυσίμων και να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης pellet, με τον ελεγκτή τους να είναι ικανός να διαχειριστεί και όλο το σύστημα θέρμανσης. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα ολοκληρωμένα συστήματα pellet της εταιρείας μας.

 • Εάν θέλω να μετατρέψω τον υφιστάμενο λέβητα πετρελαίου-αερίου σε λέβητα pellet, τί πρέπει να κοιτάξω;
  Σε περίπτωση μετατροπής πρέπει να ελεγξετε τα ακόλουθα:
  α) αν ο λέβητας έχει πόρτα
  β) την ονομαστική ισχύ του λέβητα
  γ) το υλικό κατασκευής του λέβητα
  δ) την εταιρεία κατασκευής του
  Κατόπιν επικοινωνήστε μαζί μας για να σας πούμε αν είναι εφικτή η μετατροπή.
   
 • Υπάρχει η δυνατότητα να διατηρήσω το παλιό μου σύστημα και να συνδέσω παράλληλα ένα σύστημα pellet;
  Στην περίπτωση που αντικαταστήσετε μόνο τον καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα pellet, το σύστημα σας μπορεί να επανέλθει άμεσα στην αρχική του κατάσταση.
  Στην περίπτωση που θέλετε να τοποθετήσετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα καύσης pellet αν υπάρχει χώρος στο λεβητοστάσιο σας αυτό μπορεί να συνδεθεί παράλληλα στο υπάρχον σύστημα θέρμανσης αφήνοντας το ακέραιο.


 • Πόσο χώρο χρειάζονται για την τοποθέτηση τους τα ολοκληρωμένα συστήματα καύσης pellet της energon;
  Οι λέβητες pellet της εταιρείας energon είναι ευέλιγκτοι στην τοποθέτηση τους αφού η δεξαμενή του συστήματος μπορεί να είναι οποιονδήποτε διαστάσεων και σχήματος επιθυμείτε και μπορεί να τοποθετηθεί περιμετρικά του λέβητα σε απόσταση εώς 3m.

 • Τί είδους αυτοματισμοί θα χρειαστούν για το καινούριο σύστημα;
  Κανένας. Ο καυστήρας Pellas®X συνοδεύεται από τον ελεγκτή του R.Control (ελληνικό μενού) ο οποίος εκτός από τον καυστήρα διαχειρίζεται και ολόκληρο το σύστημα θέρμανσης. Κάποιες από τις δυνατότητες του ελεγκτή είναι: εντολή θερμοστάτη χώρου, κεντρικό κύκλωμα θέρμανσης, κύκλωμα ζεστού νερού χρήσης με εβδομαδιαίο προγραμματισμό, τρίοδες βάνες ανάμιξης κυκλωμάτων θέρμανσης, αντιστάθμιση συστήματος με εξωτερικη θερμοκρασία κτλ.

 • Μπορούν τα συστήματα pellet της energon να λειτουργήσουν με εντολή θερμοστάτη;
  Ναι, μπορούν.

 • Πως μπορώ να έρθω σε επαφή με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη της energon;
  Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να σας υποδείξουμε το συνεργάτη που βρίσκεται στην περιοχή σας.

 • Πως μπορώ να υπολογίσω πόσο περίπου pellet θα κάψω?
  Υπολογίζεται ότι 1lt πετρελαίου ισοδυναμεί περίπου με 2Kg pellet. Πχ: Εάν λοιπόν τον προηγούμενο χειμώνα καταναλώσατε 2000lt πετρελαίου να υπολογίσετε ότι οι ανάγκες σας σε pellet θα κυμανθούν γύρω στους 4tn.

 • Ποιά είναι η συντήρηση που χρειάζεται να κάνω εγώ στο σύστημα μου;
  Η μόνη
  συντήρηση που χρειάζονται τα συστήματα pellet της energon είναι ο καθαρισμός του λέβητα και του καυστήρα, περίπου μια φορά την εβδομάδα ανάλογα με την ποιότητα του υλικού που καταναλώνετε.

 • Τι μπορώ να κάψω στο σύστημα μου;
  Οι καυστήρες Pellas®X είναι κατασκευασμένοι για να καίνε pellet 6-8mm πάσης φύσεως και ποιότητας αρκεί η υγρασία να μην υπερβαίνει το 12%. Εναλλακτικά οι καυστήρες Pellas®X μπορούν να λειτουργήσουν με πυρήνα (κουκούτσι ελιάς) και βρώμη, αρκεί η υγρασία τους να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

 • Κάθε πότε χρειάζονται συντήρηση από επαγγελματίες τα συστήματα pellet της energon;
  Η τακτική συντήρηση των συστημάτων pellet γίνεται από τον ιδιοκτήτη, όσον αφορά τα οικιακά συστήματα θέρμανσης. Ένας επαγγελματίας συντηρητής θα πρέπει να κάνει έναν εκτενέστερο καθαρισμό του συστήματος μία φορά το χρόνο ή ανά 5-8tn pellet ανάλογα το μέγεθος του συστήματος και την ποιότητα του καυσίμου.

 • Είναι πιστοποιημένα τα συστήματα καύσης pellet της εταιρείας energon;
  Τα συστήματα καύσης pellet της εταιρείας energon έχουν όλα τα Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά CE-EN και τα στανταρ κατασκευής τους πολύ υψηλα.


   
 

VIDEO

 

PHOTO GALLERY

Καυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα πετρελαίουΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα πετρελαίου ViessmanΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα πετρελαίουΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα πετρελαίου BuderusΕλεγκτής Pellas R.control και Αισθητήρας ΛάμδαΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα στερεών καυσίμωνΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα ξύλουΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα στερεών καυσίμωνΚαυστήρας pellet Pellas X σε φούρνο αρτοποιείαςΚαυστήρας pellet Pellas X σε φούρνο αρτοποιείαςΚαυστήρας pellet Pellas X σε φούρνο αρτοποιείαςΚαυστήρας pellet Pellas X σε φούρνο αρτοποιείαςΚαυστήρας pellet Pellas X σε φούρνο αρτοποιείαςΚαυστήρας pellet Pellas X σε ξηραντήριο καπνούΚαυστήρας pellet Pellas X σε ξηραντήριο καπνού