Θερμανση με pellet PDF Print E-mail
There are no translations available.

 

Pellet

 
Παρατηρούμε συνεχώς τις σταθερά αυξανόμενες τιμές των προμηθευτών ενέργειας. Ο λόγος είναι ότι τα ορυκτά καύσιμα, όπως ο άνθρακας και το πετρέλαιο, δεν θα είναι διαθέσιμα επ 'αόριστον. Με δεδομένο ότι οι συμβατικοί ενεργειακοί πόροι μειώνονται συνεχώς το κόστος της ενέργειας θα αυξάνεται.

Ωστόσο, η βιομάζα αποτελεί ανανεώσιμη πηγή που παράγεται παντού. Τα σύχρονα συστήματα θέρμανσης με βιομάζα σε μορφή pellet συνιστούν πλέον όλο και καλύτερη εναλλακτική λύση, διότι η βιομάζα σε μορφή pellet είναι εύκολη στη χρήση της και κοστίζει σημαντικά λιγότερο από τα ορυκτά καύσιμα.

 

Τι είναι το καύσιμο Pellet

Η ιστορία της θέρμανσης με συσσωματώματα βιομάζας (pellet) ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και εξαπλώθηκε από τη δεκαετία του '90 και στη Βόρεια Ευρώπη. Από τις αρχές του 2000, το καύσιμο pellet κατακτά όλο και περισσότερους καταναλωτές στην κεντρική Ευρώπη, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία , Γαλλία κλπ...
Πρόκειται για μια μορφή βιοκαυσίμων με ευρεία διαδεδομένη χρήση και πλήθος εφαρμογών, που αποτελείται από συσσωματώματα βιομάζας ξυλώδους μορφής. Για την παραγωγή τους ως πρώτη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα υπολείμματα επεξεργασίας του ξύλου, τα δασικά υπολείμματα αλλά και γεωργικά υπολείμματα. Τα συσσωματώματα είναι τυποποιημένο κυλινδρικό βιολογικό καύσιμο με προδιαγραφές ποιότητας, για την παρασκευή του οποίου δεν χρησιμοποιούνται κόλλες ή χημικά πρόσθετα - μόνο υψηλή πίεση και ατμός, γεγονός που τα καθιστά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, επίσης τα pellet από βιομάζα θεωρούνται ανανεώσιμα καύσιμα γιατί το ισοζύγιο του CO2 τείνει να είναι μηδενικό αφού το παραγόμενο CΟ2 από την καύση αφομοιώνεται σχεδόν εξ'ολοκλήρου από την ανάπτυξη του φυτού.
Pellet_Kaysh
Pellet-Saki
 

Το σχηματιζόμενο προϊόν χαρακτηρίζεται από υψηλή συνοχή, χαμηλό ποσοστό υγρασίας (λιγότερο από 10%) και μεγάλη πυκνότητα   (>650 kgr/m3), γεγονός που επιτρέπει την καύση του και την υψηλή θερμαντική του απόδοση. Επιπλέον οι μικρές του διαστάσεις και η γεωμετρικότητα του σχήματός του, επιτρέπουν την εύκολη αποθήκευση και χειρισμό του. Σε αυτό συμβάλλει και η δυνατότητα συσκευασίας των wood pellets σε σάκους των 15, 20 και 50 kgr.

 
 
 

Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας, τα wood pellets που κυκλοφορούν στην Ευρώπη έχουν ως ποιοτικό standard την παραγωγή έως 1% τέφρα κατά την καύση του. Αυτό επιτυγχάνεται από το συνδυασμό της παραγωγικής διαδικασίας και της καθαρότητας των υλικών.

 Χαρακτηριστικά Pellets ξύλου 
 
Pellet-1     Διάμετρος :
6-8 mm
    Πυκνότητα:
>650 kg/m3
 
Μήκος:
30-40 mm
    Υγρασία:
8-10%
 
Τέφρα:
0,5-1,0 %
    Θερμική Ενέργεια:
1Kg Pellet ισούται περίπου με 0,5lit Πετρ.
 
Εφαρμογές και χρήση

Τα pellets είναι ανταγωνιστικά έναντι του πετρελαίου, του φυσικού αέριου και του ηλεκτρισμού όχι μόνο ως προς το κόστος αλλά και σε σχέση με την ευκολία χρήσης και την αξιοπιστία της τεχνολογίας. Ένας μεγάλος αριθμός από συσκευές καύσης pellets έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη, κυρίως από το 1999 και μετέπειτα. Με την αλματώδη αύξηση των τιμών του πετρελαίου και των ορυκτών καυσίμων διεθνώς, το 2005, η ζήτηση των καταναλωτών για χρήση των wood pellets έχει αυξηθεί σημαντικά και μία αξιόλογη βιομηχανία παραγωγής και διάθεσης αναπτύσσεται δυναμικά γύρω απ' αυτά.

Η εποχή χρήσης πετρελαίου ή καυσόξυλων για θέρμανση στις σύγχρονες κατοικίες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ξεχάστε τις χαμηλές αποδόσεις και το μαύρο καπνό που υπήρχαν σαν αποτέλεσμα χρήσης των παραπάνω υλικών. Οι σύγχρονες τεχνολογίες αξιοποίησης της βιομάζας έχουν εξελιχθεί τόσο, που πλέον αποτελούν την πιο αξιόπιστη και ανταγωνιστική επιλογή, όχι μόνο σε επίπεδο κατοικίας, αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

 
 
 

                                                               Πλεονεκτήματα Pellet

     
Πρακτικό   αφού μεταφέρεται συσκευασμένο μέχρι τα σιλό αποθήκευσης και από εκεί η τροφοδοσία γίνεται αυτόματα και με ακρίβεια
     
Τυποποιημένο   υπάρχουν τεχνικές προδιαγραφές για την μέγιστη απόδοσή του (πυκνότητα >650kg/m³, υγρασία <10%, τέφρα 1% μεγ.) και μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε χωρίς να αλλοιώνεται, δεδομένου ότι προστατεύεται από την συσκευασία του
     
Αποδοτικό
  λόγω της σταθερής πυκνότητας, χαμηλής υγρασίας (5kWh)
     
Οικολογικό   μηδενικό ισοζύγιο CO2 και υψηλή απόδοση κατάτην καύση του σε σύγχρονες συσκευές  
     
Φθηνό   Τα pellets είναι φτηνότερα από το πετρέλαιο και την ηλεκτρική ενέργεια και παρουσιάζουν μια σταθερότερη πορεία μεταβολής τιμών

Καμία σημαντική αύξηση δεν αναμένεται στην τιμή των καυσίμων αυτών, δεδομένου ότι η εσωτερική παραγωγή αυξάνεται συνεχώς και η δυνατότητα για εισαγωγές καυσίμου pellet είναι μεγάλη, σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα τα οποία διατηρούν ένα μονοπωλιακό χαρακτήρα.

 

 

 Συσκευές Καύσης Pellet

DSC02214-a

Λέβητας Καύσης Pellet

Οι λέβητες Pellet είναι πολύ οικονομικοί στη χρήση και εύκολοι στην εγκατάσταση. Το καύσιμο υλικό (pellet) είναι αποθηκευμένο σε μια δεξαμενή (σιλό) και οδηγείται στον καυστήρα του λέβητα αυτόματα με τη βοήθεια ενός τροφοδότη που προωθεί την ποσότητα που χρειάζεται για να αποδόσει την επιθυμητή ισχύ.

revo-1

www.pellasx.gr

Καυστήρας Pellet

 Οι καυστήρες Pellet Pellas X μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε οποιοδήποτε λέβητα και να τον μετατρέψουν από λέβητα πετρελαίου-αερίου-ξύλου σε λέβητα pellet. Ο καυστήρας pellet Pellas X είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρονικό ελεγκτή ο οποίος διασφαλίζει την αποδοτική και ασφαλή λειτουργία του καυστήρα. Η διαδικασία έναυσης είναι εντελώς αυτόματη με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα γρήγορο και αποδοτικό ξεκίνημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση αντικατάστασης του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα pellet το κόστος είναι μικρό, το οικονομικό όφελος λόγω της χαμηλής τιμής του pellet είναι μεγάλο και η απόσβεση του συστήματος άμεση.


Επικοινωνήστε μαζί μας για να επιλέξουμε μαζί την κατάλληλη λύση σύμφωνα
με τις ανάγκες του χώρου σας.

 

VIDEO

 

PHOTO GALLERY

Καυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα πετρελαίουΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα πετρελαίου ViessmanΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα πετρελαίουΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα πετρελαίου BuderusΕλεγκτής Pellas R.control και Αισθητήρας ΛάμδαΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα στερεών καυσίμωνΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα ξύλουΚαυστήρας pellet Pellas X σε λέβητα στερεών καυσίμωνΚαυστήρας pellet Pellas X σε φούρνο αρτοποιείαςΚαυστήρας pellet Pellas X σε φούρνο αρτοποιείαςΚαυστήρας pellet Pellas X σε φούρνο αρτοποιείαςΚαυστήρας pellet Pellas X σε φούρνο αρτοποιείαςΚαυστήρας pellet Pellas X σε φούρνο αρτοποιείαςΚαυστήρας pellet Pellas X σε ξηραντήριο καπνούΚαυστήρας pellet Pellas X σε ξηραντήριο καπνού