Το σύστημα θέρμανσης αποτελείται από δύο βασικά μέρη την πηγή παραγωγής θερμότητας και το σύστημα μεταφοράς και διανομής της θερμότητας στον χώρο.

Πηγή παραγωγής θερμότητας, μπορεί να είναι:

Αντλία θερμότητας – Λέβητας Φυσικού αερίου – Λέβητας pellet – Λέβητας ξύλου – Λέβητας πετρελαίου

Σύστημα μεταφοράς και διανομής της θερμότητας στον χώρο μπορεί να είναι:

Ενδοδαπέδια θέρμανση – Θέρμανση με σώματα panel – Fancoils

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Ενδοδαπέδια θέρμανση ονομάζουμε το σύστημα θέρμανσης στο οποίο η ενέργεια αποδίδεται στον χώρο από το δάπεδο, το οποίο θερμαίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία και ακτινοβολεί.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως:
– ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας στον χώρο χωρίς ρεύματα και μεταβολές υγρασίας
– σωστή κατανομή θερμότητας στον χώρο
– ελευθερία στην διαμόρφωση των χώρων
– συνδυασμός με συστήματα παραγωγής θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών (αντλίες θερμότητας)
– δυνατότητα δροσισμού τους καλοκαιρινούς μήνες

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την μελέτη και κατασκευή ενδοδαπέδιων συστημάτων θέρμανσης σε νέες κατοικίες καθώς και σε υφιστάμενες (ανακαινίσεις).

Θέρμανση με σώματα panel

Ένα από τα πιο συνηθισμένα συστήματα θέρμανσης είναι τα θερμαντικά σώματα.

Τα θερμαντικά σώματα μπορούν πλέον να είναι συνώνυμο με την υψηλή αισθητική σε ένα χώρο καθώς μπορείτε  μέσα από μία μεγάλη ποικιλία να επιλέξετε θερμαντικά σώματα για κάθε γούστο, ανάλογα το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος.

Η εταιρία μας αναλαμβάνει τη μελέτη και την εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με θερμαντικά σώματα σε νέα ή υφιστάμενα κτίρια.

Θέρμανση
fancoils

Fancoil

Τα Fan coils είναι εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες θέρμανης και ψύξης οι οποίες συνδέονται σε κύκλωμα νερού και αποτελούν το σύστημα μετάδοσης της θερμικής ενέργειας εντός των χώρων του κτιρίου. Σε συνδυασμό με μία αντλία θερμότητας μπορούμε να έχουμε θέρμανση και ψύξη με ένα μόνο σύστημα. Τα fan coils μπορεί να είναι δαπέδου,τοίχου ή οροφής,  εμφανή ή κρυφού τύπου.  Μεγάλο πλεονέκτημα ενός κεντρικού συστήματος με fan coils είναι η δυνατότητα αυτονομίας ανά κλιματιζόμενο ή θερμαινόμενο χώρο. Τα fan coils συνδυάζονται και λειτουργούν άψογα με αντλίες θερμότητας και λέβητες  ενώ μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε κτίριο και να λειτουργήσουν ως ένα νέο σύστημα ή να αντικαταστήσου τα υπάρχοντα θερμαντικά σώματα.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την μελέτη και την εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης με fancoil.